Ádventi gyertyagyújtás a könyvtár előtt

Ádvent beköszöntével gyülekezetünk énekkara nemcsak az első vasárnap szolgált – az istentiszteleten hallhattuk őket –, hanem a második vasárnap a Német Nemzetiségi Önkormányzat által több éve szervezett ádventi gyertyagyújtáson is.

December 7-én délután a könyvtár lépcsőin ismét Dunavölgyiné Konczer Piroska elnök, főszervező köszöntötte az egybegyűlteket. Gyülekezetünk képviseletében ez alkalommal Kavecsánszki Lajos gyújtotta meg a gyertyákat az ádventi koszorún.

Elsőként a Vox Amini Vegyeskar fellépését hallgathattuk meg, majd Johann Gyula gondolatai után énekkarunk Kocsis Krisztina, Csisztu vezetésével két korált adott elő. A végén az egybegyűltek bevonásával egy kánon hangzott el.

Ádvent harmadik vasárnapján az istentiszteleten templom-alapkőletételi megemlékezés lesz, míg a Vasárnapi Iskolában karácsonyi ajándékkészítő foglalkozást tartunk.

December 19-én, ádvent negyedik vasárnapján 16 órakor kezdődik a vasisok karácsonyi műsora a templomban, utána a szokásos „kakópartira” várjuk a gyerekeket az ifjúsági házba.