Kiállításon jártunk

Tavaly október 31-én lett volna száz éves a híres evangélikus agykutató, Kossuth-díjas anatómus, egyetemi tanár, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, Szentágothai János professzor. Az emléke előtt tisztelegve rendezte meg a Deák téri Evangélikus Országos Múzeum az Egy 20. századi polihisztor – Szentágothai János akvarelljeicímű kiállítását.

Gyülekezetünk tagjainak egy csoportja február 2-án, szombaton nézte meg a tárlatot, ahol megcsodálhattuk a néhai professzor utazásai során készített fantasztikus akvarelleket, néhány kiállított személyes tárgyát – például iskolai bizonyítványait, a házasságkötésükkor feleségének ajándékozott Bibliát vagy az úti festékkészletét a maga faragta ecseteivel.

Ezen a kiállításon bepillanthattunk egy gazdag életút néhány szeletébe. Bátorító volt hallani a hitéről, amely őt a legnehezebb történelmi korszakokban is átsegítette, és arról az Isten-szeretetről, amelyről az orvosprofesszor még az ’50-es években is bizonyságot tett pécsi diákjai előtt.

A kiállítás március 31-ig tekinthető meg.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események