Véget ért az idei ökumenikus imahét

A 2014-es alkalomra, amelynek tematikáját idén a kanadai keresztények állították össze, január 19. és 26. között került sor. A központi nyitó istentiszteletet a Duna Televízió élőben közvetítette a Budapest- Kálvin téri református templomból január 19-én, vasárnap délután.

Csömörön a több évtizedes hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is estéről estére találkoztak a római katolikus, a református, a baptista és az evangélikus gyülekezetek hívei.

Az első este a katolikus templom várta az együttimádkozni vágyó testvéreket. Eszes Zoltánbaptista lelkipásztor szolgált. Másnap a mi templomunk adott helyet az alkalomnak, amikor is Seben Glória tavalyi hatodévesünk prédikált. Szerdán ismét a katolikus lelki hajlék nyitotta ki ajtaját – Johann Gyula evangélikus lelkész volt a soros igehirdető. Csütörtökön a baptista imaházban Görbe József római katolikus plébános adott lelki útravalót, míg a záró napon – ismét a mi templomunkban – Esztergály Előd református lelkipásztor szolgált. Ez utóbbi alkalmon gyülekezetünk énekkara is bizonyságot tett Istenről.

Az egyhetes, áldott alkalom végén az ifjúsági házunkban agapén, süteményes szeretetvendégségen lehettek együtt kötetlenül beszélgetve a felekezetek hívei.

Tiszai Árpád és Boda Zsuzsa felvételei.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események