Megszépül a gyülekezeti ház kertje

Még tavaly fogant meg a gondolat egy emlékező család részéről, hogy a gyülekezeti házat a templommal összekötő kis kerti út szebb és jobb lenne, és persze kevésbé balesetveszélyes, ha nem a már kissé összepiszkolódott, göröngyös murva borítaná, hanem mutatós és stabil térkő.

Az ötletgazdák – Ákoshegyiné Krizsán Anna, Halász Jánosné, Bátovszki Ferencné – azonban tovább is gondolkodtak, s addig folytatták az adománygyűjtést, míg a kert főbejárati részén lévő teljes terület leburkolásához elegendő, 170 négyzetméternyi piros viakolort meg nem vásárolták még 2009 decemberében. A tervezés szakaszába a kezdetektől bevonták a kertben nagy lelkesedéssel tevékenykedő Dobos Ferencné Bódis Andreát is. Az imaterem bővítésekor kialakított kör alakú térrész és az új burkolat összeillesztésének átgondolásához azonban már meghívták Szák Kocsis Pál tervezőt, aki segített a régi és új terület „találkozásában”. A burkolási munkákhoz külső mesterembert hívtak, ám a szakmai felügyeletet Krizsán Pál vállalta készségesen.

A munkák során egyéb kihívásokkal is szembesült a csapat: sajnos két nagy fát ki kellett vágni, mert a gyökerük megrongálta, teljesen beszőtte az ott elvezetett lefolyócsövet. A fakivágásban Erdélyi Attila ajánlotta fel segítségét.

Az új kő alapjához szükséges sódert a Koren család ajánlotta fel, Uhrin Márton pedig az öntözőrendszer szakszerű lefektetését vállalta, valamint a Petőfi utca felőli rész füvesítését. A kert megújulásához rengeteg adakozó gyülekezeti tag járult hozzá, és a különféle munkákra felkért testvérek kivétel nélkül szívesen áldozták fel szabadidejüket. Így valójában ez a kert már az építkezési romok és a kisebb felfordulás közepette is összehozta a híveket, akik különböző módon segítettek. A következő gyülekezeti napon pedig már nem jelent majd gondot az asztalok biztonságos elhelyezése sem!

A tervek szerint az idei konfirmandusok már az elkészült udvaron vonulhatnak át a templomba. Az már döntően az időjárástól függ, hogy a vizsgájukra vagy az első úrvacsoravételükre…

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események