Teológusnap és énekkari szolgálat advent második vasárnapján

Sok éves hagyomány folytatódott december 5-én, amikor az ádventi koszorú gyertyáinak fényei mellett az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói szolgáltak az istentiszteleten. A hat első éves teológus a liturgiában segédkezett, míg a velük érkezett dr. Csepregi Zoltán egyetemi tanár, az Egyháztörténeti tanszék vezetője, a Magyar Tudományos Akadémia doktora hirdette Isten igéjét.

Délután a gyülekezet énekkara szolgált a Német Kisebbségi Önkormányzat által szervezett adventi gyertyagyújtáson a könyvtár előtti téren. A koszorú második gyertyájának meggyújtásához igazi ünnepi hangulatot teremtettek azok az énekek, illetve a Johann Gyula evangélikus lelkész által felolvasott történet, amely a késő délutánba nyúló rendezvény keretét adták. A szép számmal összegyűlt csömörieknek utána forró tea, forralt bor és finom kalács mellett nyílt lehetőségük kötetlenül beszélgetni.

A fúvószenekar első szolgálata advent első vasárnapján

Igazi meglepetéssel szolgált a gyülekezet számára advent első vasárnapján a néhány hónappal ezelőtt alakult gyülekezeti fúvószenekar, amelynek Johann Gyula lelkészük a vezetője. Nemcsak a bevezető éneket kísérték az orgonával felváltva az istentisztelet elején, de még egy darabot is eljátszottak a templomban ülők örömére. Az ünnepi liturgiában – hagyományosan – idén is az ifjúság tagjai szolgáltak.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események