Advent harmadik vasárnapján

Advent 3. vasárnapján tartották a hagyományos ajándékkészítő foglalkozást a vasárnapi iskolában. A karácsonyi műsor próbái után előkerültek az ollók, ragasztók, színes ceruzák és egyéb „varázsfelszerelések”, amelyek segítségével gyönyörűbbnél gyönyörűbb csillagok, angyalkák, díszdobozok, képeslapok és egyéb kincsek készültek az ügyes kezek munkája nyomán. Ha valaki 10 és 12 óra között bekukkantott az ifis házba, akkor igazi ünnepi hangulatot tapasztalhatott: a Kaláka és Izsóp cd-i, a sülő mézeskalács illata, valamint az alkotási lázban égő gyerekek vidámsága valódi adventi légkört teremtett.

Délutánra egy kis változáson esett át a nagy terem – adventi szeretetvendégségnek adott otthont, amelynek keretében a gyülekezet felnőtt tagjai töltekezhettek lelkileg. Dr. Varga Gyöngyi, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Ószövetségi tanszékének docense volt a csömöriek vendége, aki vetített képek segítségével vezette be hallgatóságát az egyik legszentebb titokba, az áldás teológiai, transzcendens és emberi vonatkozásaiba. A gyülekezet jelenlévő tagjai az alkalom végén egyhangúan megállapították: áldás volt ez az együtt töltött óra!

Az alkalom végén ki-ki dedikáltathatta Gyöngyivel a frissen vásárolt Áldáskönyvét, mert a Luther Kiadó könyveiből adventi könyvvásár is volt a délutánon. Az Áldáskönyv tavaly jelent meg Varga Gyöngyi tollából és „fényképezőgépéből” evangélikus egyházunk kiadójánál, és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy már a harmadik kiadás látott napvilágot. Mindenkinek figyelmébe ajánljuk!

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események