Ádvent negyedik vasárnapján

Ádvent 4. vasárnapjának délelőttjén Kertész Géza nyugalmazott evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét. Délután izgatott gyereksereg és a hozzájuk tartozó büszke családtagok töltötték meg az evangélikus templom padjait. A vasárnapi iskolások műsora segített a karácsonyi hangulatot már előre megidézni.

Mint mindig, most is a vasi három csoportja lépett színpadra: a nagyok Solymár Péterné, Márta néni felkészítésével két jelenetet is előadtak. Az első egy napjainkban játszódó történet volt, amelyben a főszereplő három hajléktalan embernek Józseffel, Máriával és a kisded Jézussal való találkozását mutatták be. A második történetben a 2011-es esztendő találkozott az évszakokkal, és köszöntésében sok jóval megáldotta azokat.

A középső csoport tagjai Johann-né Kertész Lea segítségével azokat a szomorú, mi több, felháborodott bárányokat idézték meg, akik egészen az ombudsmanig akartak elmenni! És hogy miért? Mert kimaradtak a karácsonyi történetből! De pásztoraik felbukkantával természetesen „happy end” lett a vége.

A legkisebbek Boda Zsuzsával a sokak által nagyon kedvelt mesehősnek, Pettsonnak és macskájának a karácsonyát adták elő. Pettsont pont szenteste előtt érte baleset, de mégis ez lett a legszebb karácsonya, mert a falubeliek nem hagyták magára. S ahogy közösen elolvasták Jézus születésének a történetét a Bibliából, az szinte megelevenedett előttük.

A jól sikerült előadások után a vasisokat a megérdemelt kakaóparti várta az ifjúsági házban. A számukra megterített asztalokon nemcsak a jó meleg kakaó és tea várt rájuk, hanem a Bacsó Ferencné, Teri néni sütötte fantasztikus kalácsok is! No meg persze a hagyományos tombola sem maradhatott el!

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események