Mire van szükség egy iskolatáskában?

Szeptember 11-én, vasárnap délután úrvacsorás tanévnyitó istentiszteletet tartottunk gyülekezetünkben. Igehirdetőként Győri Gábor Dávid 6. éves teológus hallgató szolgált, aki ebben az évben gyakorlati idejét tölti Csömörön. Prédikációját rendhagyó módon, de minden korosztályú diákot megszólítva kezdte egy iskolatáska „bepakolásával”. A kisebb és nagyobb diákok a templom padjaiból sorolták, mi mindenre van szükség egy jól felszerelt iskolatáskában: könyvek, tolltartó, füzetek stb. Azt is sorra vették, hogy mi az, ami nem odavaló: számológép, ipod, mp3 lejátszó, körömlakk, kispárna…

Az interaktív igehirdetés végén Győri Gábor Dávid azt az útravalót adta fiatal és idősebb hallgatóinak, hogy ha fizikailag nem is, de gondolatban és lélekben mindenképpen jó, ha a diákok az iskolába is „magukkal viszik” a Biblia szellemiségét. Mint mondta, tapasztalatból tudja, hogy bizonyos időszakokban, főleg a főiskola és egyetem évei alatt, exponenciálisan megnő az imádságok mennyisége… Ez a mondat az ifisek soraiból elismerő mosolyokat váltott ki, mindazonáltal a teológus arra biztatta a diákokat, hogy bátran forduljanak oda Istenhez nem csak a vizsgaidőszakban, hanem a mindennapok során is.

Az istentisztelet végén a legkisebbek áldást kaptak, a gyülekezet felnőtt tagjai pedig úrvacsorát vehettek. A sok-sok ifis ének után a Himnusz eléneklésével ért véget az ünnepi alkalom.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események