Túrmezei Erzsébet Csömör díszpolgára

A csömöri önkormányzat döntése értelmében Csömör Díszpolgára Posztumusz kitüntetést kapott a száz éve született és akarata szerint a csömöri temetőben örök nyugalomra helyezett Túrmezei Erzsébet költő és diakonissza. A hírt Fábri István polgármester az idei farsangi imahéten jelentette be, egyben személyesen meghívta a gyülekezet tagjait a március 15-i ünnepségre.

A nemzeti ünnepen a koszorúzók között volt Mekis Ádám esperes és Johann Gyula lelkész. Túrmezei Erzsébetet Tormay-Lesták Mária, oktatási-, sport és kulturális bizottsági elnök méltatta az ünnepi műsor után, a művelődési ház színpadán. A közönség hallhatta Erzsébet testvér egyik műfordítását is. A „Haza” c. verset egy tehetséges csömöri fiatalember, Tóth Dominik mondta el, aki ugyanezzel a szavalattal tisztelgett a költő emléke előtt a farsangi imahét kezdő estéjén, a Túrmezei „versünnepen”.

A díszpolgári emlékplakettet Túrmezei Sándor, a költő unokatestvére, Gubek Mária, Erzsébet testvér diakonissza-társa és egykori tanítványa, valamint Madocsai Miklós lelkész vették át.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események