Gyülekezeti Nap 2012

Idén is az iskolai tanév befejezését követő vasárnap, június 17-én, igazi nyári időben rendezte meg a csömöri evangélikus gyülekezet hagyományos rendezvényét, sorrendben az ötödiket.

A korábbi évektől eltérően a vasárnapi iskolások Vasi után a Kálvária-erdő felé vették az irányt. A stációk útján felsétáltak a keresztekhez, onnan rövid pihenő után átvágtak a Kalin, s a bulgárkerti játszótéren töltötték az időt ebédig.

Közben a templomban a hívek körében ismert és kedvelt dr. Varga Gyöngyi lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense hirdetett igét János 7. 40-53. alapján. A lelkésznő többször járt vendégségben Csömörön, legutóbb a farsangi imahét egyik estéjén szolgált.

A Gyülekezeti Nap hagyományos vendéglátói, az öregifisek, a szombati előkészületek után, már kora hajnaltól serénykedtek az ebéd elkészítésében. Idén két üstben marhagulyás, egyben tárkonyos csirkeragu leves főtt. A séfek Kemény Csaba, a gyülekezet felügyelője, Dobos Ferenc és Biró Attila voltak. A második fogást most is, mint minden évben, az asszonytestvérek által készített bőséges süteménytálak alkották.

A délutáni program keretében egyórás koncertet adott a gyülekezet kórusa Johann Gyula lelkész és Kocsis Krisztina „Csisztu” vezetésével. Három órától az imateremben Dr. Sajó Tamás folytatta a két évvel ezelőtt megkezdett gyülekezettörténeti anyag bemutatását, ami most is élénk érdeklődést váltott ki a közönségből; többen személyes élményekkel és ismeretekkel egészítették ki a hallottakat, kommentálták a régi fényképeket.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események