A vasárnapisok karácsonyi műsora

Nagy izgalommal készültek gyermekeink az idei karácsonyi műsorra. Ádvent 4. vasárnapján teljesen megtelt a templom, a csoportok pedig egymás után léptek a dobogóra, hogy előadják mindazt, amivel heteken keresztül készültek.

Először Márta néni vezetésével a nagy csoport adta elő Szakonyi Károly Adáshiba című darabjának ez alkalomra átírt változatát. A történet szerint a főszereplő család életében az albérlőjük – maga Jézus – hiába teszi akár percenként a csodákat, a legfontosabb mégis a szoba központi helyén álló tévékészülék marad.

Erika ovis-, illetve első osztályos hittanosai léptek másodikként a színpadra. A nézőközönség mosolyogva és sűrű fényképezőcsattogtatás közepette hallgatta a kézmozdulatokkal kísért énekeiket.

A Vasárnapi Iskola kiscsoportjának tolmácsolásában a karácsonyi történet elevenedett meg Zsuzsa és Kati néni segítségével. A padokban ülők hallhattak angyalszót, elkísérhették Józsefet és Máriát Betlehembe, örülhettek a jószívű fogadós felajánlásának, majd együtt hódolhattak a pásztorokkal az istálló jászolágyánál. A jelenet után a gyerekek karácsonyi versekkel és énekekkel lepték meg a nézőket.

A templomi alkalom zárásaként a középső csoport Lea néni és Gábor bácsi vezényletével egy olyan színdarabot adtak elő, amelyben a kocsi- és szándékukon kívül gyerektolvaj két bűnöző egyszerre felismeri, milyen rosszat tesz, így végül senkinek sem esik bántódása.

Ez az idei alkalom is kakaópartival, kalácsevéssel és tombolahúzással ért véget az ifjúsági házban. Köszönjük Bacsó Ferencné Teri néninek és dr. Ákoshegyi Imréné Annuska néninek a finom kalácsokat, Kavecsánszki Lajosné Magdi néninek pedig a konyhatündérkedést.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események