„Gyülekezeti múzeumi kirándulás”

A karácsonyi ünnepek elmúltával, december 27-én múzeumi látogatásra indultunk. Először a Kossuth tér nevezetes épületeit tekintettük meg kívülről, majd a Néprajzi Múzeumot belülről is meglátogattuk. Itt ugyanis megnéztük a 21. Betlehemi jászolkiállítás változatos és nagyon szép anyagát. Az iparművészek és laikusok által beküldött pályaművek – eredetileg a Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatára érkeztek – elsősorban a karácsony, és Jézus születéséhez kötődtek.

Ezután folytattuk utunkat a Kossuth téren. Megálltunk Tisza István idén átadott szobránál, elsétálhattunk a Kossuth-szoborig, majd később József Attila Dunát néző szobránál is tiszteletünket tehettük.

A Parlament bizonyos részeit vezetéssel járhattuk körbe. Megcsodáltuk a gyönyörűen díszített falakat, a festett üvegablakokat, a megmunkált faborításokat és bútorokat. A magyar koronát és koronázási jelvényeket, ülhettünk a társalgóban és beléphettünk az ülésterem páholyába. Nagy sikert arattak a folyosói szivartartók is.

Az Országházból kilépve az esti fényekkel kivilágított épület mentén sétáltunk a metróig, hogy a délután átélt sok szép élménnyel gazdagodva induljunk haza, Csömörre.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események