Véget ért az idei farsangi imahét

 

A gyülekezet történetében idén immár 65. alkalommal gyúltak meg az imaház gyertyái, került tea és sütemény az asztalra, hogy a farsang utolsó- és böjt első napjaiban eleink hagyománya folytatódjon. Azaz esténként a gyülekezet tagjai a meghívott vendégekkel együtt, az ige szava mellett zárják le a farsang időszakát, illetve kezdjék el a húsvéti előtti elcsendesedést, a negyven napig tartó böjtöt.

2017-ben ünnepeljük a reformáció kezdetének 500. évfordulóját, ezért egyházunk a 2015-ös esztendőt a Reformáció és az oktatás évének nyilvánította. Ennek jegyében hívtuk idei vendégelőadóinkat.

A kezdő napon, vasárnap Darvas Anikó rákoskeresztúri iskolalelkész szolgált igehirdetéssel, bár a hetet Papp Ábris, Csömörön élő evangélikus művész kiállítás-megnyitójával kezdtük. Örömmel fedeztük fel képein népviseletes gyülekezeti tagjainkat is.

Hétfőn dr. Orosz Gábor Viktor, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára volt meghívott vendégünk, aki sajnálatos módon lebetegedett, de előadását elküldte. Kedden dr. Hafenscher Károly, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ igazgató-lelkésze hozott igei útravalót. Szerdán egy régi kedves ismerős jött ismét közénk: Bódi Emese, az Evangélikus Hittudományi Egyetem latin-művészettörténet szakos tanára. Csütörtökön idei hatodévesünk, Pápai Attila tartott áhítattal egybekötött előadást, míg pénteken egyik korábbi hatodévesünk, Győri Gábor Dávid pestszentlőrinci iskolalelkész látogatott el hozzánk. Szombat este Albert Gábor gödöllői lelkész mondta el igei gondolatait.

A hét lezárásaként, a vasárnap délelőtti istentiszteleten Zászkaliczky Pál nyugalmazott lelkész szolgált igehirdetéssel.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események