Kórustalálkozó-Vác – 2011. május 21.

A jó hangulatú próbák és Gyula csendes, de kitartó, jó kedélyű biztatása után: hogy „mi nem babérokra, díjakra vágyunk, csak a magunk és gyülekezetünk örömére énekelünk!”, meg hogy „nagyon jól megy!” – nos, ilyenkor igazán jó kórustagnak lenni. Meg akkor is, amikor drukkal vegyes jó érzéssel készülünk egy-egy „szereplésre”.

Mint most, az évente megtartott megyei kórusok találkozóján Vácott.

A finom eleganciájú, nemes egyszerűségében szép váci evangélikus templom nyitotta meg kapuját 14 kórus közel 300 résztvevőjének, nem azért, hogy azok összemérjék tudásukat, hanem hogy összetegyék szívüket, szeretetüket a zenében, dalban – nemcsak Isten dicsőségére, hanem lelkük épülésére is.

Mert összemérni csak a lelkesedést lehetett volna: a magas profizmus épp úgy képviseltette magát, mint például a szép Halleluja-énekek értő közvetítői, a népdalok avatott zenészei-dalosai, az egyetlen és őszinte tapsot kiváltó trió fiataljai.

Sajnálom, hogy érdeklődő kísérőkből nem tartottak velük többen, lemaradtak ugyanis egy példátlanul gazdag, lucullusi megvendégelésről, amelynél méltóbb jutalomban nem is részesülhettünk volna…

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események