Szaki Kati néni meghalt

Augusztus 4-én, életének 92. esztendejében özv. Bátovszki Györgyné, született Ó’ Nagy Katalin, gyülekezetünk hűséges tagja úrvacsoravétel, éneklés és imádság után otthonában örökre lehunyta szemét.

Ha valaki azt mondja a faluban egy másik embernek, hogy „meghalt Kati néni,” valószínűleg visszakérdezi a beszélgetőtárs, hogy melyik Kati néni. De ha úgy mondja a hírmondó, hogy „meghalt Szaki Kati néni”, akkor mindenki tudja, hogy kiről is van szó.

Egy kedves néniről, aki több évtizeden át, nagyon sok esküvőn volt a Szakácsnő! Aki a keze alá dolgozott, annak könnyű dolga volt, mert „csak” azt kellett tennie, amit Kati néni mondott. Mindenre felügyelt, mindent jól ízesített, minden mennyiség rendben volt, nem maradt ott éhes senki, pedig a régi lakodalmakon már pénteken este vacsora volt minden meghívottnak. Szombaton ebéddel (leves is volt), estei kisvacsorával, éjféli nagyvacsorával (itt is volt leves), vasárnapi finom ebéddel (becsinált levessel) és még nagyon sok finomsággal kínálták a vendégeket. A Kati néni irányította főzések alkalmával, akárhány fős volt a lakodalom, minden étel meleg volt!

Igaz, tálaláskor a konyhában nyár derekán sem lehetett kinyitni az ajtót…

Az egyházban is serénykedett. Régebben még volt virrasztás a templomban minden temetés előtti napon. Szép hangjával az ő vezetésével zajlottak e szomorú események.

Józan gondolkodású, közkedvelt asszony volt Kati néni. Ő is átélte a legnagyobb szomorúságot, amikor neki kellett megállnia egyetlen leánya és később veje sírjánál.

Sokaknak hiányozni fog mosolygós, kedves arca.

Nyugodjon békében!

Két unokájának, akik magukra maradtak a gyász fájdalmában, kívánok vigasztalást.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események