Első Kéfás Kupa

Augusztus 29-én rendezték meg Csömörön a helyi református lelkipásztor, Esztergály Előd Gábor kezdeményezésére az első ökumenikus horgászversenyt, a Péter apostolról, az egykor halak majd emberek halászáról elnevezett Kéfás-kupát.

Az egésznapos rendezvény az evangélikus templomban kezdődött reggeli áhítattal, ahonnan a csapatok egyenesen a horgásztóhoz vonultak. A versenyre 48-an neveztek a négy gyülekezet tagjai közül, 26 felnőtt és 22 gyermek. A reformátusok 19 fővel indultak, 14 római katolikus, 8 evangélikus és 7 baptista versenyző fogott pecát a nagy halfogás reményében. A kísérőkkel, családtagokkal és szurkolókkal több mint százan töltötték együtt a napot.

A verseny délután 3 órakor ért véget. Az egy főre jutó legnagyobb halmennyiséget az evangélikusok produkálták; 0,39 dkg/fő eredménnyel a mi csapatunk hozhatta el a fa talpazaton álló, hal és kereszt kombinációját ábrázoló kupát.

Egyéniben is szépen szerepelt a lutheránus csapat. A legnagyobb halat, egy 1,44 kg súlyú pontyot Biró Attila fogta, a legtöbbet pedig, 35-öt a tízéves Biró Botond. Összesen a legtöbb hal Veres Ferenc katolikus színekben induló pecás horgára akadt: 2,76 kg összsúllyal ő is díjazott lett. A legszebb hal kategóriában a Tóth Krisztián-Radványi Benedek páros által kifogott pigmenthibás, épp ezért ritkaságnak és különlegesnek számító coi ponty nyert.

A barátságos horgászversenyt a Hecz-Peca horgászbolt támogatta értékes nyeremények – felnőtt és gyermek horgászbotok – felajánlásával, valamint Radványi Róbert, a Horgász Egyesület elnöke, aki hatalmas kondér halászlével járult hozzá az rendezvényhez.

Napi ige

[insert_php]

$a = file_get_contents(„http://zope.lutheran.hu/portal/napiige/csakige”);

$output = iconv(„ISO-8859-2”, „UTF-8”, $a);

echo ($output);

[/insert_php]

Gyülekezeti események